Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

Heidebos
Een bos en heidegebied van meer dan 370 hectaren. Er zijn 3 uitgestippelde wandelpaden. De groene (4,1km) en gele wandeling (6km) starten op parking 1 (Keizershoek Moerbeke). Bij overvloedige neerslag zijn laarzen gewenst voor de gele wandeling. 
De rode wandeling start op parking 2 (Heidestraat Wachtebeke).
Binnen het raster helpen nu 23 runderen (Galloways) mee aan het behoud van de heischrale graslanden. Honden zijn niet toegelaten, behalve op de gele wandeling waar ze aangelijnd kunnen meewandelen.

Geleide wandelingen met gids €30 per groep tot 20 deelnemers.
Aanvragen gert@heidebos.be .

Reepkens
Een gebied met weiland en natte gronden met rietkragen. Moeilijk toegankelijk gebied, maar goed te observeren vanop de dijk langs de Moervaart. In het voorjaar is er een geleide wandeling.

Turfmeersen 


In de Moervaart-Zuidlede depressie ligt dit weidegebied met de Moereloop. Deze werd gesaneerd en geprofileerd tot een natuurlijk reliëf. Zo krijgen zeldzame planten en watervogels nieuwe kansen in dit gebied. Zo komt sinds de eerste ingreep de watergentiaan massal tot bloei in het noordelijk deel. Ondertussen is ook de middenloop gesaneerd en geprofileerd naar het oorspronkelijke reliëf. Het beheer van weideland en hooiland brengt een zeer gevarieerde fllora en fauna in dit prachtige gebied. Aanvragen wandeling: dirk@heidebos.beZandberg
Een bosgebied op de zandrug van Oedelem tot Stekene. Omvormingsbeheer moet zorgen voor meer natuurlijke bossen zodat de biodiversiteit verhoogt. Geleide wandeling in het najaar. Aanvragen wandeling: dirk@heidebos.be

Bruin blauwtje, een van onze paradepaardjes.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.10 | 18:55

Lang geleden dat ik een nachtegaal in het echt heb gehoord! Prachtig:). Mooie site. Super!

...
05.11 | 13:50

Een streling voor het oog die prachtige herfstkleuren.

...
15.09 | 02:25

Leuk hoor die vrolijk fluitende vogeltjes in september

...
12.03 | 18:13
25 maart heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE